Vullingen

Door overmaat aan suiker en/of onvoldoende mondhygiëne kan er cariës ontstaan. Om pijnklachte te voorkomen zal een aangetaste tand of kies gevuld moeten worden. Een vulling voorkomt ook verdere beschadiging van uw tand of kies. Uiteraard is behandeling met verdoving altijd mogelijk.

Materiaalkeuze

Vroeger werden gaatjes gevuld met grijze amalgaamvullingen. Tegenwoordig behandelen we enkel nog met witte composiet. Ook wanneer er een klein stukje van een tand is afgebroken, kan men dit in veel gevallen met composiet bijna onzichtbaar herstellen.

Composietvullingen zijn nauwelijks te onderscheiden van de kleur van tanden en kiezen. Ook het onnodig wegslijpen van gezond tandweefsel, om het vulmateriaal houvast te geven, is hiermee verleden tijd..

Composietvullingen kunnen op den duur  verkleuren door bijvoorbeeld rookaanslag of overmatig gebruik van koffie of thee. Een oppervlakkige verkleuring kan vaak worden gecorrigeerd door de vulling te polijsten.

Hoe gaat de behandeling van een composietvulling in zijn werk?

Maak een afspraak bij De Tandarts

Heeft u een gaatje in het gebit en moet deze gevuld worden? Maak een afspraak bij de Tandarts of neem contact op voor meer informatie. De Tandarts is gevestigd in Raamsdonksveer.

Naar contact