Wortelkanaalbehandeling

Als er sprake is van een ontsteking in het zenuwkanaal of aan de wortelpunt, dan is een wortelkanaalbehandeling noodzakelijk. U hoeft van deze ontsteking niet altijd klachten te ervaren.

Wortelkanaalbehandeling bij De Tandarts in Raamsdonksveer

Door tandbederf, een lekkende vulling of door een harde klap op een tand kan het zenuwweefsel in uw gebit ontstoken raken en  uiteindelijk afsterven.  Hierdoor kan een ontsteking rondom het wortelpunt ontstaan. Dit heeft niet alleen gevolgen voor het behoud van de tand of kies maar is ook schadelijk voor de rest van uw lichaam. In dit soort gevallen kunt u daarom het beste direct contact opnemen met De Tandarts, waarna wij gaan kijken hoe we uw tand met een wortelkanaalbehandeling kunnen herstellen.

Een wortelkanaalbehandeling in 5 stappen

Om u meer inzicht te geven in onze werkwijze, vertellen wij u graag welke stappen wij ondernemen tijdens de behandeling.

 1. Het opzoeken van de zenuwkanalen:
  Er wordt een gaatje in de tand of kies geboord tot aan de zenuwkanalen.
 2. Het verwijden van de zenuwkanalen:
  Dit gebeurt door middel van vijltjes die tot aan het wortelpunt het kanaal verwijden.
 3. Het chemisch reinigen van de zenuwkanalen:
  De kanalen worden grondig gespoeld met een chlooroplossing.
 4. Het vullen van de zenuwkanalen:
  Na het drogen worden de kanalen met rubber gevuld om het terugkeren van de infectie te voorkomen.
 5. Het vullen van de tand of kies:
  Ten slotte wordt de tand of kies aan de bovenkant hermetisch afgesloten.

De effecten van een wortelkanaalbehandeling

Na een wortelkanaalbehandeling kan napijn optreden, die in de meeste gevallen binnen drie dagen verminderd. Wanneer u twijfelt over verloop van de genezing mag u altijd contact met ons opnemen.

Het slagingspercentage van een wortelkanaalbehandeling ligt rond de 90 procent. Mocht de ontsteking niet verdwijnen, dan is te overwegen de behandeling te herhalen of de ontsteking door middel van een chirurgische ingreep direct te laten verwijderen. Het succes van deze behandelingen ligt echter veel lager. Een wortelkanaalbehandeling bij De Tandarts is daarom een uitstekende eerste stap in het verhelpen van de ontsteking.

Na een wortelkanaalbehandeling is een tand of kies meestal zo verzwakt dat een kroon noodzakelijk is voor een voorspelbaar en duurzaam eindresultaat. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0162-521546.

Contact

Heeft u een gaatje in het gebit en moet deze gevuld worden?
Maak een afspraak bij de Tandarts of neem contact op voor meer informatie. De Tandarts is gevestigd in Raamsdonksveer.

Naar contact