Is er een stukje van uw tand afgebroken of zijn uw tanden verkleurd? Bent u niet tevreden over de vorm van uw tanden? Wellicht kunnen facings uitkomst bieden. Met een minimale ingreep wordt door facings de vorm en de kleur van uw eigen tanden verbeterd en krijgt u een mooie harmonieuze glimlach.

Wat is een facing?

Een facing is een dun schildje wat op een tand wordt verlijmd.  Ze kunnen worden vervaardigd van composiet vulmateriaal of porselein. Een facing van composiet is direct, binnen één behandeling, te plaatsen en daarom de voordeligste oplossing. Porselein is echter een veel esthetischer en sterker materiaal dan composiet en heeft daardoor een langere levensduur. Daarnaast verkleurd porselein in tegenstelling tot composiet niet. Porseleinen facings worden door een tandtechnicus gemaakt. Omdat dit proces veel arbeidsintensiever is zijn de kosten hoger dan bij composiet.

Hoe veel fraaier wordt mijn glimlach met facings?

Natuurlijk ziet u graag van tevoren wat het resultaat van uw behandeling zal zijn. Daarom kunnen wij alvorens de facings te vervaardigen, door middel van een Digital Smile Design voor u een voorbeeld laten opstellen, om te beoordelen of de vorm en/of standsverandering het gewenste resultaat geeft.

De Tandarts in Raamsdonksveer

We beoordelen uw gebitssituatie graag om te beoordelen of facings voor u de oplossing is voor een fraaie en harmonieuze lach. Heeft u interesse in facings en wilt u een afspraak maken om te kijken wat de mogelijkheden zijn? Neem dan direct contact met ons op.