Al 20 jaar worden tandimplantaten bij De Tandarts in Raamsdonksveer met veel succes geplaatst. Implantologie is al jaren niet meer weg te denken in de moderne tandheelkunde. Tandimplantaten gelden dan ook als eerste keuze voor het vervangen van een tand of kies, doordat bij deze oplossing de rest van het gebit onaangetast blijft.

Wat is een tandimplantaat?

Tanden en kiezen hebben wortels waarmee ze vast staan in het kaakbot. Wanneer deze wortels verloren gaan, is er geen fundament meer voor een kroon of brug. Bij het verlies van alle tanden en kiezen is er zelfs geen houvast meer voor een gebitsprothese, wat zeer belemmerend kan zijn in het dagelijkse functioneren.Een tandimplantaat is een kunstmatige wortel die in het kaakbot geplaatst kan worden en daarmee de natuurlijke wortel vervangt. Tandimplantaten zijn meestal vervaardigd van titanium, een materiaal wat zeer goed door het lichaam wordt geaccepteerd. Daarnaast zijn de keramische implantaten in opkomst, die al tandkleurig zijn.

Behandeling tandimplantaat

Eerste consult

Tijdens het eerste consult bespreken we uw klachten en wensen met betrekking tot uw gebit.
Na een uitgebreid mondonderzoek bekijken we wat de mogelijkheden zijn die aansluiten bij uw wensen en waarmee we uw klachten kunnen verhelpen. Het plaatsen van tandimplantaten kan hierbij een stap zijn in uw behandelplan. Natuurlijk ontvangt u aansluitend een begroting om zo uiteindelijk tot een weloverwogen keuze te kunnen komen in uw gewenste behandeltraject.

Behandeling

Het plaatsen van een tandimplantaat vindt plaats onder plaatselijke verdoving. Er wordt een kleine snede in het tandvlees gemaakt waarna vervolgens ruimte voor het implantaat in het kaakbot wordt gecreëerd. Hierna kan het implantaat worden geplaatst en wordt het wondje met enkele hechtingen gesloten. Het is een pijnloze en korte behandeling van circa 20 minuten. Wanneer de implantaten na een periode van genezing vastgegroeid zijn kunnen de kronen, bruggen of de gebitsprothese aangemeten en geplaatst worden. U kunt weer zorgeloos in een appel bijten en breeduit lachen.

Tandimplantologie bij de Tandarts

Heeft u een vraag over implantaten of wilt u de mogelijkheden van implantaten bespreken tijdens een consult? Neem dan contact met ons op. Wij ontvangen u graag in onze praktijk!

Contact