Werkwijze

Verwijzing

Een korte schriftelijke verwijzing wordt zeer gewaardeerd. Dit kan o.a. via e-mail of de hiervoor beschikbare verwijskaart van De Tandarts. In uw verwijzing is het belangrijk te vermelden of u in de behandeling wilt participeren, of dat u de volledige behandeling uit handen wenst te geven.

Indien u een deelbehandeling zelf uit wilt voeren, maar u twijfelt over de procedure, dan begeleiden wij u met veel genoegen bij iedere stap in de behandeling. U bent natuurlijk altijd van harte welkom voor het bijwonen van een behandeling.

Informatiepakket

Om uw patiënt vooraf zo goed mogelijk voor te bereiden op het eerste consult, ontvangt uw patiënt een informatiepakket van De Tandarts.

Het informatiepakket omvat:

  • een persoonlijke brief waarin o.a. in vermeld staat welke informatie de patiënt dient mee te nemen op de eerste afspraak
  • een praktijkbrochure, met o.a. onze praktijkfilosofie en een routebeschrijving
  • een gezondheidsvragenlijst
  • voorlichtingsmateriaal
  • een informatiefolder over onze wijze van facturatie

Eerste consult

Het eerste consult is een kennismaking. Het consult bestaat uit het bespreken van uw algemene gezondheid, het evalueren van uw wensen en/of klachten en een uitgebreid onderzoek van uw mond, gebit en tandvlees. Wij maken tijdens het eerste consult röntgenfoto’s. Deze zijn essentieel voor een goede diagnose. Aan het eind van het consult bespreken wij met u de status van uw gebit inclusief het behandelplan. Indien gewenst ontvangt u van ons een gespecificeerde kostenbegroting.

In complexe situaties maken wij tijdens het eerste consult afdrukken voor studiemodellen en kleurenfoto’s. Voor het bespreken van een uitgebreid behandelplan wordt een vervolgafspraak gemaakt.

Behandeling

Onze behandeling in een rustige omgeving is state of the art, waarbij het welbevinden van uw patiënt centraal staat.

Nazorg

Bij een geslaagde behandeling hoort ook een adequate nazorg. Voor uw patiënt zijn wij ook na de behandeling bereikbaar. Pas na de eindcontrole verwijzen wij de patiënt naar u terug, natuurlijk met schriftelijke verslaglegging. Indien gewenst zijn wij u op een later tijdstip natuurlijk ook graag van dienst voor eventuele vragen of ondersteuning.

Contact

Mocht u vragen hebben, dan kunt u ons altijd vrijblijvend bellen op:

0162 – 521546.