Orthodontie

Het rechtzetten van scheve en/of gedraaide tanden draagt bij aan een verbeterde functie en stralende glimlach. Een orthodontische behandeling is hier uitermate voor geschikt.

Tandarts voor orthodontie

Bij De Tandarts in Raamsdonksveer zijn meerdere geregistreerde tandartsen voor orthodontie werkzaam. Dit zorgt ervoor dat orthodontische behandelingen optimaal worden gecombineerd met algemene en esthetische tandheelkunde.

Er wordt gebruikt gemaakt van  een digitale orthodontische planning van Insignia, het meest innovatieve beugelsysteem. Bekijk hieronder het filmpje van de Insignia Ortho behandeling.Tevens is een behandeling met onzichtbare “malletjes”mogelijk. Hiervoor gebruiken wij de individuele clear aligners van Invisalign en ClearCorrect.

De Tandarts heeft jarenlange ervaring in de orthodontie in Raamsdonksveer. Voor een goede behandeling bent u bij ons zeker aan het juiste adres!

Bekijk filmpje

De behandeling met brackets

Bij een Insignia Ortho behandeling worden brackets (slotjes op de tanden) voor iedere cliënt individueel vervaardigd. De behandeling is hierdoor meer comfortabel en minder pijnlijk. Door natuurlijke verbreding van de kaak kan ruimte gecreëerd worden, wat het trekken van goede kiezen overbodig maakt. Daarnaast is door deze effectieve en efficiënte benadering de behandeltijd overwegend korter en zijn minder behandelafspraken noodzakelijk. En natuurlijk maken wij geen gebruik van “buitenboordbeugels” en “blokbeugels”. Als tandarts voor orthodontie maken we uw beugelbehandeling graag zo comfortabel mogelijk.

De behandeling met aligners

Dankzij het gebruik van beugels zoals Spark of Invisalign kunt u een prachtige glimlach krijgen zonder dat men ziet dat u een beugel draagt. Tijdens de behandeling draagt u een reeks van nagenoeg onzichtbare en uitneembare kapjes over uw tanden (ook wel aligners genoemd). Deze vervangt u iedere 2 weken voor een nieuwe set. Elke aligner is op maat gemaak voor uw gebit. Iedere nieuwe aligner zorgt dat uw gebit geleidelijk verschuift naar de gewenste positie.

Voordelen

  • De beugel is nauwelijks zichtbaar.

  • Van te voren krijgt u al te zien wat het eindresultaat wordt.

  • U krijgt alle bitjes in één keer mee dus kunt zelf de volgende stap zetten zonder iedere keer weer naar de orthodontie tandarts te hoeven.

  • Bij een speciale gelegenheid (bijvoorbeeld een sollicitatie) kan de beugel een tijdje uitgenomen worden (dit vertraagt wel het proces).

Contact

Meer weten over de ortho behandeling van De Tandarts in Raamsdonksveer? Neem telefonisch contact op via 0162-521546 of kom langs in onze praktijk aan de Collegeweg in Raamsdonksveer. Wij zijn elke werkdag geopend van 08.00 tot 17.00 uur. Wij voorzien u graag van een deskundig advies over de ortho behandeling voor u of uw kind.

Naar contact